Op de website van de H. Johannes XXIII parochie voor de dorpen van de gemeente Beuningen.

Hier vindt u:

Parochieblad

datum: 2-2-2023

Mededeling

Vanwege de hoge energiekosten zullen tijdens de wintermaanden (voorlopig van november t/m februari 2023) de zaterdagavondvieringen in de Corneliuskerk vervallen.

Dank voor uw begrip.

Geachte muziekvriend,

Wat hebben we jullie gemist en wat is het fijn dat we weer een concert kunnen geven! Op gepaste afstand genieten, een traan laten, aan het denken gezet worden of wegdromen bij prachtige composities. We mogen weer!!

Concert OCTIME zaterdag 12 februari in Sambeek of zondag 13 februari om 15.00 uur in de kerk van Beuningen met als thema:

OMHELZINGEN

OCTIME bestaat uit een groep van 3 zangers en 8 instrumentalisten: Rob Engels, Rob Meeusen, Gaby van Hoof, Cocky Anderson, Minke Haverkate, Marcel Snijders, Axel Wenstedt, Mariëlle Polman, Emy Klomp, Marja Apunn, Eric van den Bergh. OCTIME vertelt ieder jaar op expressieve en ingetogen wijze een nieuw muzikaal verhaal, waarbij de authentieke uitvoeringspraktijk voorop staat.
Bijzonder is dat dit jaar een traverso een welkome aanvulling zal zijn in het geheel.

OCTIME heeft het programma deze keer OMHELZINGEN genoemd, omdat de teksten in de liederen veelal om een omhelzing vragen en ook omdat wij als musici in de nadagen van de vervelende coronatijd het terugkerende publiek muzikaal willen omhelzen. Zonder publiek immers geen concerten!

Het programma begint met prachtige muziek van Monteverdi.
Zijn madrigalen worden gezien als de beroemde complexe huwelijken van tekst en muziek, waarbij geen moeite wordt gespaard om de uitdrukking van verloren liefde te illustreren.
We vervolgen met twee stukjes zeventiende-eeuwse muziek, vervolgens een aantal liederen van Händel, o.m. uit de opera's Giulio Cesare en Rodelinda, het oratorium Solomon en de cantate Ode for the Birthday of Queen Anne en delen uit de 2e orkestsuite van Bach.

Tijdens de instrumentale intermezzi zoekt OCTIME heel bewust naar de verbinding met elkaar.
Een van de hoogtepunten hieruit: Vivaldi, De Herfst (uit 'De vier jaargetijden' – solist Rob Meeusen), beschrijft door talrijke voorbeelden uit de natuur het wonder van de schepping. De natuur die ons allen verbindt en waar we meer en meer van zijn gaan inzien dat we er verschrikkelijk zuinig op moeten zijn.

OCTIME eindigt traditioneel zijn concert met Cantate Dominum van Monteverdi, waarmee OCTIME de verbinding met het hogere aangaat.

De toegang voor dit concert is vrij. Wil je verzekerd zijn van een plaats:

12 februari 2022, Klooster Sambeek, Grotestraat 71, Sambeek, avondconcert aanvang 19:30
Reserveren Sambeek noodzakelijk: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding 'concert Sambeek 12-02' én het aantal personen. Toegang enkel met QR code en ID.
Na afloop van het concert is er een collecte.

13 februari 2022, Sint-Corneliuskerk, Dorpssingel 1 Beuningen, middagconcert aanvang 15:00

Wil je verzekerd zijn van een plaats: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding 'concert Beuningen 13-02' én het aantal personen. Toegang enkel met QR code en ID.
Maximaal aantal bezoekers: 100.

Na afloop van het concert is er een collecte.

We hopen op je aanwezigheid!

Hartelijke groet,

Barok Ensemble 'Octime'