Op de website van de H. Johannes XXIII parochie voor de dorpen van de gemeente Beuningen.

Hier vindt u:

Parochieblad

datum: 2-2-2023

Mededeling

Vanwege de hoge energiekosten zullen tijdens de wintermaanden (voorlopig van november t/m februari 2023) de zaterdagavondvieringen in de Corneliuskerk vervallen.

Dank voor uw begrip.

"ECHO'S VAN OVERAL"

wereldmuziekgroep

R-CHESTRA

Op zondag 22 mei om 15.00 u. verzorgt R-chestra een concert in de St-Andreaskerk te Weurt. Het concert staat in het teken van vrijheid als ideaal- en basis voor de verbinding tussen de vele etniciteiten die de wereldbevolking kent. Tevens is het een illustratie van de hervonden vrijheid na een periode van beperkingen. Het zou een aambeeld kunnen zijn waarop de positieve elementen van de verschillende etniciteit-en tot een eenheid gesmeed kan worden. Vooral nu de gigantische geopolitieke problemen ons boven het hoofd dreigen te stijgen is dit een sterk gevoelde behoefte. De St-Andreaskerk, rustiek gelegen aan de dijk in Weurt, is bij uitstek een plek die de ambiance biedt voor de muzikale uiting van dit ideaal.
Een kijkje in de muzikale werkplaats van de groep kunt U alvast vinden op: www.r-chestra.nl. "R-CHESTRA" maakte vele concertreizen in binnen- en buiten-land en verleende diverse malen haar medewerking aan t.v.- en radioprogramma’s bij o.a. "Barend & Van Dorp", "Reiziger in Muziek", "Vrije Geluiden" en "De Wan-delende Tak". De wereldomroep heeft CD’s van de groep tot twee maal uitgeroepen tot de beste in de categorie wereldmuziek van Nederlandse bodem. Tevens partici-peerde de groep in het “Zijderoute” project van de wereldberoemde cellist Yoyo Ma. De groep werkt regelmatig samen met gerenommeerde gastmusici uit landen over de gehele wereld.
Het concert is vrij van entree maar een vrijwillige bijdrage is welkom.