Op de website van de H. Johannes XXIII parochie voor de dorpen van de gemeente Beuningen.

Hier vindt u:

Parochieblad

datum: 2-2-2023

Mededeling

Vanwege de hoge energiekosten zullen tijdens de wintermaanden (voorlopig van november t/m februari 2023) de zaterdagavondvieringen in de Corneliuskerk vervallen.

Dank voor uw begrip.

Beste parochianen en andere belangstellenden,

Graag nodigen we u uit voor een bijzondere gebeurtenis.

Zaterdag 24 september aanstaande zal (om 12.30 uur) in de Corneliuskerk te Beuningen een icoon van Maria en het kind Jezus worden gewijd. Dit zal gebeuren door de orthodoxe priester Oleg Kozak, die onlangs samen met zijn gezin uit Oekraïne naar Nederland gevlucht is.

De icoon is gemaakt door David Chichua, afkomstig uit Georgië. Toen daar in 2008 de oorlog uitbrak, is ook hij gevlucht. Sindsdien woont hij in Nederland.

De Maria-icoon zal worden gewijd samen met de Nicolaas-icoon die bij gelegenheid van de sluiting van de kerk in Ewijk meegekomen is naar de Corneliuskerk. Deze icoon is tijdens de Tweede Wereldoorlog vervaardigd door een Oekraïense (!) gevangene in concentratiekamp Dachau. De icoon is in Ewijk terechtgekomen via pastoor Schellekens, toen deze na de oorlog enkele gevangenen in Dachau ophaalde. Bij die gelegenheid kreeg hij de icoon van de maker cadeau. Tegen deze achtergrond krijgt ook deze icoon een meer dan passende (her)bestemming.

U bent van harte welkom!

Namens het parochiebestuur,
pastoor Ruud Roefs