Op de website van de H. Johannes XXIII parochie voor de dorpen van de gemeente Beuningen.

Hier vindt u:

Parochieblad

datum: 2-2-2023

Mededeling

Vanwege de hoge energiekosten zullen tijdens de wintermaanden (voorlopig van november t/m februari 2023) de zaterdagavondvieringen in de Corneliuskerk vervallen.

Dank voor uw begrip.

Zandkunstenaar Immanuel Boie zal op 17 december het kerstverhaal verbeelden

'Zandkunst' zoals Immanuel die brengt, is een vrij nieuwe kunstvorm. Door zand te strooien op een lichtbak, creëert hij donkere lijnen of vlakken. Daarin tekent hij met zijn vingers, en haalt zo zand weg waar nodig. Je krijgt dus tekeningen die in elkaar overvloeien. Dit wordt gefilmd en geprojecteerd op een groot scherm.

Wie is Immanuel Boie?

Immanuel Boie is afkomstig van Brugge en woont nu in Genk. Hij werkt als leerkracht muzikale vorming in het Buitengewoon Lager Onderwijs. Daarnaast is hij zandkunstenaar. Hij koos voor het pseudoniem Zanderling, omdat hij het woord zonderling in combinatie met zand bij hem passend vond.

Zand, licht en een glasplaat. Meer heeft Immanuel Boie niet nodig om te vertellen. Verhalen uit het leven gegrepen, maar ook en vooral over zijn passie voor Jezus en de boodschap van de Bijbel.

'Mijn geloof is de grote inspiratiebron voor mijn verhalen', zegt Immanuel Boie. 'Met een eigen twist erbij, zeker muzikaal. Ik wil de passie die ik voel voor Jezus en de Bijbelse boodschap laten proeven, maar het is niet de bedoeling dat ik alles uitleg wat ik teken… Ik wil mensen benieuwd maken.

Voorprogramma

Vanaf 15.30 uur ben je uitgenodigd om een kerstster te upcyclen. Nadat je jouw kerstster hebt gemaakt, mag je er een wens aanhangen. Die wens mag je vervolgens in de kerstboom hangen. Deze kerstboom met alle wensen erin zullen we neerzetten op het Asdonckterrein waar de Oekraïners wonen.

Kerst... met een korreltje zand

Zandkunstenaar Immanuel Boie strooit u geen zand in de ogen, maar op zijn lichtbak des te meer. U ziet een creatieve bewerking van het kerstverhaal - de aankondiging van en de geboorte van Jezus - in afbeeldingen die omgevormd worden door enkele vegen van zijn handen. Ondertussen wordt het kerstverhaal uit de (kinder-)bijbel verteld en dit alles wordt ook nog eens ondersteund door sfeervolle achtergrondmuziek.

Deze kerstvoorstelling vertelt je dat er achter het Bijbelse kerstverhaal een prachtige boodschap schuilt die tweeduizend jaar later nog volop actueel is!

Het is een unieke kunstvorm die je moet beléven!
Dit alles wordt gefilmd en geprojecteerd op een groot scherm.

Locatie: H. Corneliuskerk, Dorpssingel 1, 6641 BE Beuningen (Gld.)

Datum: zaterdag 17 december 2022

Tijden voorprogramma: 15.30 uur & 17.30 uur

Tijden van de voorstelling van de Zandtovenaar: 16.30 uur & 18.30 uur

Gratis entree