Op de website van de H. Johannes XXIII parochie voor de dorpen van de gemeente Beuningen.

Hier vindt u:

Parochieblad

datum: 13-5-2020

Maatregelen ten gevolge van het coronavirus

Ter bestrijding van de snelle verspreiding van het coronavirus zijn binnen onze parochie de volgende maatregelen van kracht:

 • Vanaf juli kunnen er maximaal 100 personen aanwezig zijn tijdens de vieringen (exclusief maximaal 5 medewerkers), als er anderhalve meter afstand wordt gehouden. Personen uit één huishouden kunnen wel naast elkaar zitten.
  In Weurt kunnen maximaal 90 personen toegelaten worden.
 • Schriftelijk reserveren is niet meer nodig.
  • Alleen mensen die geen gezondheidsklachten hebben die op het coronavirus wijzen mogen de dienst bijwonen.
  • Dit zal aan de deur van de kerk worden gecontroleerd.

Dank voor uw begrip.

Heeft u in deze moeilijke tijd behoefte aan een gesprek met één van de priesters in onze parochie?
Neem dan contact op met ons secretariaat: tel. 024-6771271 (op werkdagen tussen 8:30 en 12:30 uur).

door W.H. v.d. Hoeff

Vrijdag 14 oktober was de eerste, en gelijk succesvolle, maaltijd in de (gratis beschikbare) protestantse kerk, georganiseerd door vrijwilligers, met steun van Stichting Perspectief.

Een compleet driegangen-buffet van een kwaliteit die niet onderdeed voor wat een restaurant kan bieden, gekookt door een keukenbrigade die in eigen keukens hun specialiteit, lopend van drie soorten soep via stamppotten, exotische 'balletjes in saus' tot quiche, en een toetjesgala werd in de loop van de avond geplunderd door de ca 30 aanwezigen.

Na de eerste onwennige kennismaking aan de brandschone, lange, perfect gedekte, tafels, slaagden de spits-af-bijters erin om die mooi gedekte tafels te veranderen in het slagveld, zoals het hoort na een geslaagd diner.

Luisterend naar de onderlinge gesprekken tijdens de ca. 2 uur durende gezelligheid van 'vreemden onder elkaar' lijken 'ontmoeten' en 'eten' gelijkwaardige onderdelen van deze proefhappening. En dat alles voor drie euro.

 • gezamenlijk genieten van een maaltijd,
 • zelf thuis koken voor een of meer gasten
 • helpen bij iemand die voor gasten wil koken
 • een initiatief, door moeder en zoon Elbersen (06 24823801) die elke donderdag verse stamppotten in de hele gemeente thuisbezorgen voor 5 euro

Vier variaties die verdienen om te worden uitgewerkt. Een telefoontje naar Stichting Perspectief (024 6750939) als u, actief of passief, mee wil doen zal helpen om het waar te maken.
Af en toe eens niet alleen eten, of een keer niet zelf hoeven te koken: klinkt best lekker.

Hoe gezellig het kan zijn kunt u op internet zien op onderstaande link: