Armoede in Nederland neemt toe. Het aantal mensen dat tijdelijk of langdurig in armoede leeft, groeit. De voedselbank helpt de mensen die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. De Voedselbanken helpen de allerarmsten onder ons door hen tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om haar afnemers van voedsel te kunnen voorzien, werkt de voedselbank samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgt men er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. In de Weurtse Andreaskerk kunt u tijdens de vieringen op Kerstavond (17.00 uur en 20.00 uur) en op 1e en 2e Kerstdag (10.00 uur) de Voedselbank Wijchen & Beuningen ondersteunen met uw gulle gaven voor de allerarmsten onder ons.

Op 1e en 2e kerstdag zijn de kerkdeuren ook tussen 14.00 en 16.00 uur geopend. Dan bent u allen met uw kinderen en kleinkinderen van harte welkom om de kerststal in de Weurtse Andreaskerk te bewonderen. U kunt dan ook in de kerk een kleine maar unieke tentoonstelling bezoeken. Ook dan kunt u uw gulle gaven voor de voedselbank achterlaten in de Andreaskerk.

Artikelen waar vooral behoefte aan is:

  • Pasta's en rijst; maaltijdsauzen en mixen
  • Harde groenten (koolsoorten)
  • Soepen (blik en pot); groenteconserven in pot of blik en pureepoeder
  • Vlees en vleeswaren (verpakt en van productinformatie voorzien)
  • Eieren en houdbare zuivel(producten)
  • Boter, oliën en vetten; koffie, thee, suiker

Mag de Voedselbank Wijchen & Beuningen ook weer op úw hulp rekenen? Meer dan ooit is uw ondersteuning nodig! U kunt (houdbare) producten kwijt in de kratten rechtsachter in de kerk. Heel hartelijk dank voor uw hulp!

De contactraad H. Andreas Weurt.